БЕЗПЕЧНІ ЗИМОВІ КАНІКУЛИ 2023

- Обходь місця, вкриті товстим шаром снігу: під снігом лід завжди тонкий.
- Переходь річку, ставок, лиман у визначених місцях, товщина льоду має бути не менше за 15-20 см.

ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ ПІД ЧАС ОЖЕЛЕДИЦІ


- Обходь люки: як правило вони вкриті льодом. Крім того, люки можуть бути погано закріплені, що збільшує ризик травмування. Наступивши на люк, можна провалитися.


- Не катайтесь на ковзанах по тротуару чи дорозі - ЦЕ НЕБЕЗПЕЧНО!!!

- Ніколи не чіпляйтесь до транспортних засобів, щоб покататися "з вітерцем". Це призведе до тяжких або трагічних наслідків. 

- Ніколи не спускайтеся з гірки на санчатах чи лижах з тієї гірки, що веде на дорогу. 

- Залізниці взимку також небезпечні, адже скрізь слизько. Якщо виникає потреба перейти залізничну колію, то будьте уважні. 

- Не грайте в рухлтві ігри поблизу проїжджої частини. Не штовхайтеся, щоб не потрапити під колеса автомобіля. 

- В період морозів існує ризик переохолодження та обмороження. У зв'язку з цим, утримуйтесь від тривалого перебування на відкритому повітрі, особливо при сильному вітрі та високій вологості. 


ПАМ'ЯТАЙТЕ!!! Перша стадія замерзання - озноб, намаганн організму виробити додаткове тепло та прискорити рух крові. Коли почните відчувати, що починаєте замерзати, негайно зайдіть до теплого приміщення для зігрівання та огляду місць потенційного обмороження. 


 ПАМ'ЯТАЙТЕ!!! Щороку збільшується кількість людей, які отримали травми через недотримання правил користування піротехнікою.  ПІД ЧАС ВОЄННОГО СТАНУ ВИКОРИСТАННЯ БУДЬ-ЯКИХ ПІРОТЕХНІЧНИХ ЗАСОБІВ СУВОРО ЗАБОРОНЕНО!!! Розпорядженням ОВА від 29.06.2022 №370/А-2022 "Про деякі питання забезпечення порядку та безпеки громадян" в Одеській області заборонили використання, продаж та запуск піротехнічних виробів: феєрверків, салютів і петард незалежно від класу.

Джерело інформації: https://vseosvita.ua/lesson/bezpechni-zymovi-kanikuly-2023-336806.html
https://vseosvita.ua/library/instruktazh-z-bezpeky-zhyttiediialnosti-pid-chas-zymovykh-kanikul-bezpechni-zymovi-kanikuly-2023-621710.html
https://suspilne.media/337804-ci-mozna-zapuskati-feerverki-pid-cas-voennogo-stanu-vidpovidae-odeska-policia/



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу